Πέμπτη, 10 Φεβρουαρίου 2011

Πρωτοβουλία-δράση πολιτών για τον ευπρεπισμό της προκυμαίας Μυτιλήνης

Μήνυμα από Aeolistas* μετά τη δράση (update 13/2/2011): 

"Πάνω από 25 συμπολίτες μας με χαμόγελο και διάθεση για εθελοντική προσφορά, με ξύστρες, σφουγγάρια, πανιά και σκάλες, καθάρισαν φωτεινούς σηματοδότες, σήματα τροχαίας και καθρέφτες κυκλοφορίας από αυτοκόλλητα & μπογιές  από την προκυμαία της Μυτιλήνης αλλά και περιφερειακά από άλλες περιοχές της πόλης. Σκοπός μας ήταν να βοηθήσουμε στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και βέβαια στον ευπρεπισμό της όμορφης πόλης μας.


Πολύ θετικό αποτελεί για εμάς ότι πολλοί συμπολίτες μας αναγνώριζαν τους Aeolistas σε αυτήν την προσπάθεια και ζητούσανε να μάθουν πώς μπορούν και αυτοί από την πλευρά τους να βοηθήσουν.


Πρέπει να τονίσουμε και την επέμβαση του Λιμενικού Ταμείο Λέσβου, που ύστερα από έκκληση μας, προχώρησε στην αντικατάσταση των πλέον κατεστραμμένων πινακίδων της προκυμαίας.

Καλούμε τον Δήμο Λέσβου να ολοκληρώσει το έργο καθαρισμού σε όλη την πόλη,  ενώ σε συνέχεια της δράσης μας οι Aeolistas οργανώνουν συναντήσεις με τα σωματεία των φιλάθλων της πόλης έτσι ώστε να αναζητηθεί η φόρμουλα για την  παύση του φαινομένου αυτού που προσβάλει την εικόνα της πόλης.


Ο καθένας λοιπόν από εμάς μπορεί. Μπορούμε και θέλουμε μια πόλη όμορφη, καθαρή, φιλική προς όλους. Γιατί η πόλη είμαστε εμείς. Μια παρέα από όλους εμάς για την πόλη μας. Ελπίζουμε να τα ξαναπούμε σύντομα…."

Φωτογραφικό υλικό της δράσης: http://aeolistas.net/2011/02/14/foto2/
Βίντεο της δράσης:  http://aeolistas.net/2011/02/14/video2/

* Οι Aeolistas είναι νεοσύστατη ομάδα ενεργών πολιτών Μυτιλήνης που αναλαμβάνουν δράσεις-πρωτοβουλίες για την αναβάθμιση της καθημερινής μας ποιότητας ζωής (βλ. λεπτομέρειες στο τέλος της σελίδας - "η ταυτότητα της ομάδας")Μήνυμα από Aeolistas: "Ελάτε με τους Aeolistas, τη Κυριακή 13 Φεβρουαρίου και ώρα 10 π.μ., για να βοηθήσουμε όλοι στην ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων και βέβαια στον ευπρεπισμό μιας κεντρικής περιοχής της Μυτιλήνης: να καθαρίσουμε τους φωτεινούς σηματοδότες, τα σήματα τροχαίας και τους καθρέφτες κυκλοφορίας από αυτοκόλλητα & μπογιές. Θα προηγηθεί καταγραφή τους και εν συνεχεία θα γίνει ο καθαρισμός από συνεργεία εθελοντών. Σημείο συνάντησης το άγαλμα, στη πλατεία Σαπφούς. Θα επικεντρωθούμε στη περιοχή της προκυμαίας αλλά σε περίπτωση αξιόλογης συμμετοχής συμπολιτών μας θα γίνει σε ευρύτερη περιοχή." (e-mail: aeolistas@gmail.com)Η ταυτότητα της ομάδας: https://politeslesvou.wordpress.com/profil-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου