Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2011

Κοινοποίηση δράσεων Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παμφίλων

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παμφίλων μας ενημερώνει για τις δράσεις του.

Απρίλιος-Μάιος

Αιτήματα προς αρμόδιους φορείς
 • Αίτημα τοποθέτησης κωδώνων ανακύκλωσης και αίτημα αποκατάστασης λαμπών/στύλων ηλεκτροφωτισμού σε Λιμενικό Ταμείο Λέσβου
  (το αίτημα: http://lesvos-activism.blogspot.com/2011/05/blog-post_27.html)
Η απάντηση ήρθε 4 μήνες μετά (με το έγγραφο υπ’ αριθ. πρωτ. 3161/16-8-2011) εγκρίνοντας την αποκατάσταση λαμπών/ στύλων ηλεκτροφωτισμού, αλλά όχι της τοποθέτησης κωδώνων ανακύκλωσης μέχρι να υλοποιηθεί η υπάρχουσα σύμβαση μεταξύ ΔΕΔΑΠΑΛ και Ελληνικής Εταιρείας Ανακύκλωσης. Ωστόσο, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα…

 • Αίτημα αποκατάστασης φθορών δημόσιας περιουσίας στο πάρκο της παραλίας και βελτίωσης υπηρεσιών καθαριότητας στη Δημοτική Κοινότητα Παμφίλων (το αίτημα: http://lesvos-activism.blogspot.com/2011/10/blog-post.html)     

  Ακόμα δεν υπάρχει απάντηση από τον Δήμο Λέσβου.

  • Καταγγελία σε Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και κατάθεση φωτογραφιών με ποσότητες ελαιοπυρήνας βρίσκονται εκτεθειμένες σε μη στεγασμένο χώρο, κατά παράβαση της ΜΠΕ (Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων) και της κείμενης νομοθεσίας.


  Η Διεύθυνση Υγείας παρέπεμψε το θέμα σε άλλη υπηρεσία (στη Διεύθυνση Ανάπτυξης), από την οποία δεν έχουμε λάβει ακόμα απάντηση. Η καθυστέρηση/κωλυσιεργία των υπηρεσιών (που έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως) είναι εις βάρος της τοπικής κοινωνίας και αναμένεται να αποδοθούν ευθύνες, καθότι για την υπόθεση αυτή έχει οριστεί δικάσιμος (ήδη υπήρξε μια αναβολή).

  Ιούνιος  - Ιούλιος - Α ύγουστος

  Εθελοντές του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παμφίλων και ενεργοί πολίτες ανέλαβαν την περιποίηση/ ευπρεπισμό της παραλίας Παμφίλων.

  1η δράση: πάρκο-παιδική χαρά
  • συλλογή σκουπιδιών, σκορπισμένων γυαλιών, σπασμένων μαρμάρων και άχρηστων αντικειμένων,
  • κόψιμο χόρτων,
  • ξύσιμο και βάψιμο δεκάδων παγκακιών, μεταλλικών κάδων, μεταλλικών κάγκελων και οργάνων παιδικής χαράς
           
          

  ΠΡΙΝ
  ΜΕΤΑ
  2η δράση – ευρύτερη παραλία:
  • ξύσιμο και βάψιμο δεκάδων παγκακίων της παραλίας (στη διαδρομή από το πάρκο μέχρι το ξωκλήσι του Αγ. Νικολάου)
  • κατασκευή πέτρινου τείχους/ επέκτασης κατά μήκος της παραλίας προς παροχή προστασίας από κύματα, προς διευκόλυνση πρόσβασης λουομένων και προς αντιμετώπιση διάβρωσης.
  3η δράση – Άγιος Νικόλαος
  • συλλογή σκουπιδιών εντός του αύλειου χώρου
  • ξύσιμο και βάψιμο παγκακιών, κεντρικής και πίσω πόρτας, κάγκελων, όλων των καθισμάτων,  μεταλλικού πλαισίου εκθέσεων και καμπαναριού τα οποία ήταν σκουριασμένα, ξεφλουδισμένα και σε κακή κατάσταση
  Επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς για θέματα των Παμφίλων
  Επίσης, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε αρμόδιους φορείς που αφορούσαν:
  - τη λειτουργία οχλουσών εγκαταστάσεων παραλίας Παμφίλων (προσκομίστηκαν όλα τα νεότερα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση στον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σηφουνάκη)
  -  την αξιοποίηση των "κελιών" (μεγάλο παραδοσιακό κτίριο) της Εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας (ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χαλκιώτης μας ενημέρωσε για την αδυναμία χρηματοδότησης του έργου από την Γραμματεία και την αδυναμία εκπόνησης μελέτης από αρχιτέκτονα της Γραμματείας λόγω φόρτου εργασίας και άλλων υποχρεώσεων)

  Διοργάνωση Γενικής Συνέλευσης κατοίκων των Παμφίλων
  Στις 19 Αυγούστου 2011, με πρωτοβουλία του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Παμφίλων και του Συλλόγου Παμφλιωτών Αθήνας, πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση κατοίκων με σκοπό μια πρώτη προσέγγιση των κοινών και βασικών προβλημάτων των κατοίκων Παμφίλων στην αντιμετώπιση των οποίων πρέπει να δοθεί προτεραιότητα,
  1. Απομάκρυνση οχλουσών εγκαταστάσεων παραλίας.
  2. Ανάγκη άμεσης συνέχισης του έργου του βιολογικού καθαρισμού.
  3. Άμεση εξασφάλιση επαρκών υποδομών και υπηρεσιών καθαριότητας.
  4. Δημιουργία χώρων στάθμευσης εντός του χωριού.
  5. Δημιουργία Πολιτιστικού Κέντρου.
  6. Αποκατάσταση και επαναχρησιμοποίηση των κελιών της Εκκλησίας.
  7. Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου, συντήρηση και επέκταση των αποδυτηρίων.
  8. Ανάπλαση και ευπρεπισμός πλατείας χωριού και κεντρικών οδών, και δημιουργία χώρων πρασίνου.
  9. Εξέταση της περίπτωσης του Γυμνασίου Παμφίλων.

  Σεπτέμβριος – Οκτώβριος – Νοέμβριος
  Συμμετοχή σε ποινικές δίκες για τις οχλούσες εγκαταστάσεις της παραλίας

  • 26-9-2011: Εμφάνιση μελών του συλλόγου στο Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινική δίκη εις βάρος της ΕΑΣΛ (ανεβλήθη κατόπιν αίτησης της ΕΑΣΛ)
  • 27-9-2011: Εμφάνιση μελών του συλλόγου στο Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινική δίκη εις βάρος της ΕΑΣΛ (ανεβλήθη κατόπιν αίτησης της ΕΑΣΛ)
  • 4-10-2011: Κατάθεση μελών του συλλόγου στο Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινική δίκη εις βάρος της ΕΑΣΛ και άσκηση πολιτικής αγωγής
  • 11-10-2011: Κατάθεση μελών του συλλόγου στο Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινική δίκη εις βάρος της ΕΑΣΛ
  • 24-11-2011: Κατάθεση μελών του συλλόγου στο Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης σε ποινική δίκη εις βάρος της ΕΑΣΛ  Ήδη υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις και έχουν υποβληθεί χρηματικά πρόστιμα, όπως γράφτηκε και στον τοπικό τύπο. Αναμένεται να ασκηθούν εφέσεις. Οι ποινικές δίκες, που είναι αρκετές, συνεχίζονται και τα μέλη του συλλόγου βρίσκονται στις επάλξεις...


  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου