Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας Επάνω Σκάλας

Η Κυριακή 24/10/2010 ήταν μια μέρα που θα μείνει για καιρό στη μνήμη των ενεργών πολιτών της Λέσβου. Πολλά και διαφορετικά σωματεία της Λέσβου βρέθηκαν μαζί και δημιουργώντας ομάδες εργασίας  καθάρισαν όλη την παραλία από τον Άη Νικόλα μέχρι και το Κάστρο στην Επάνω Σκάλα. Τα σωματεία αυτά ήταν ο Φυσιολατρικός Όμιλος «Υδάτινος», το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ο σύλλογος «Ναυτίλος Εν Δράσει», ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Παμφίλων, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, η Εικαστική Παρέμβαση και ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων.


Υπήρξε πρωτοφανής αυτό-οργάνωση και συντονισμός και συμμετείχαν άνθρωποι κάθε ηλικίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος όγκος των απορριμμάτων ήταν ανακυκλώσιμα υλικά τα οποία στη συνέχεια τοποθετήθηκαν στους κώδωνες ανακύκλωσης.

Τέτοιες συντονισμένες ενέργειες συμβάλλουν στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης, αλλά και στην περαιτέρω δικτύωση ενεργών πολιτών και συλλόγων, κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν από τις υπεύθυνες αρχές αυτού του τόπου.


Αφού λοιπόν υπάρχουν πολίτες που προτίθενται να αναλάβουν πρωτοβουλίες-δράσεις για να υπηρετήσουν τον τόπο τους, την αισθητική και τις αξίες τους και το αποδεικνύουν εμπράκτως, η ΕΛΠΙΔΑ δεν έχει χαθεί. Και πολλά περισσότερα μπορούν να γίνουν πράξεις…


Η ανταπόκριση του lesvos-activism στο lesvosnews: http://www.lesvosnews.gr/?p=6523 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου